Ventilatorconvectoren

Ben je op zoek naar ventilatorconvectoren? Dan hoef je niet meer verder te zoeken, want je kunt nu kiezen voor het leveringsprogramma van LTG Ag uit Stuttgart. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan gevel ventilatorconvectoren, plafond ventilatorconvectoren en vloer ventilatorconvectoren. Er gelden hierbij verschillende uitblaasprincipes en dat zijn tangentiale ventilatie en mengverdringing ventilatie via gevel ventilatorconvectoren. Als er gekozen worden voor het meng- verdringingsprincipe (gepatenteerd) dan moet er op de uitblaaszijde van de unit een uitblaasstut van minimaal 70 mm worden meegeleverd. Daarin moet dan weer een luchtverdeler zijn gemonteerd. Als de luchtverdeler (waaier) wordt toegepast dan wordt de uit te blazen lucht verdeeld in inductieve luchtstraaltjes. Dit zorgt voor een betere menging en ruimte luchtstroming.

Verschillende ventilatorconvectoren kiezen

Er bestaan veel verschillende ventilatorconvectoren, zo zijn er bijvoorbeeld de gevel ventilatorconvectoren, type VFC. Dit is de pijp uitvoering, deze is voorzien van onderhoudsvrije, geluidsarme AC- of van energiezuinige EC motoren. Ook is deze leverbaar met verse luchtaansluiting en luchtdebieten tot 830 m3/h. Deze ventilatorconvectoren zijn geschikt voor smalle en lage borstweringen tot 165 mm. Ook heb je nog de plafond ventilatorconvectoren, type VKE. Dit type is geschikt voor het verwarmen en koelen van verblijfruimten. Ze hebben een 2- en 4 pijp uitvoering en een onderhoudsvrije regelbare 1 fase ventilator en ook een eenvoudig uitneembaar filter. Je ziet dat aan de pers- en zuigzijde de units voorzien zijn van een tweetal ronde luchtaansluitingen met een diameter 200 mm ø. De omkasting heeft een hoogte van 250 mm, is geïsoleerd en kan ook ingezet worden voor een condenserend bedrijf. De bouwgrootte is 1000 mm. Dan zijn er nog de plafond ventilatoren type VDC. Dit type is geschikt voor het verwarmen en koelen van verblijfruimten. Als er gekozen wordt voor de 2- en 4 pijp uitvoering, dan geldt een onderhoudsvrije regelbare ventilator en een eenvoudig uitneembaar filter. Hierbij heeft de omkasting een geringe inbouw hoogte van 240 mm. Dit type ventilatorconvector is erg geschikt voor het inbouwen in verlaagde plafonds met een rastermaat van 300 mm breed. Let op, want deze units zijn enkelzijdig aanzuigend en ook enkelzijdig uitblazend. Ze zorgen voor een hoog thermisch comfort in de verblijfzone en de bouwgrootte is 1000 mm.

Evert
Evert
Sinds de oprichting van Opticlima Systems in 2002 , ben ik directeur/eigenaar.